You are here: HomeTimp liber
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Timp liber

Chinezii se vor delecta în curând cu literatură ”made in” Iași. Romanul ”Amorțire” al cunoscutului prozator și scenarist ieșean Florin Lăzărescu va fi scos pe piață de o prestigioasă editură chineză - People's Literature Publishing House Co -, în luna decembrie a acestui an.  

TIMPUL ființează. De 138 de ani

Written by Thursday, 13 March 2014 04:44

Sâmbătă, 15 martie, de la ora 15.00, la Librăria Cărturești Palas Mall, sub titulatura „TIMPUL ființează. De 138 de ani”, va fi lansat numărul special, dublu (179-180, februarie-martie 2014), prilejuit de aniversarea a 138 de ani de la apariția publicației.

Cartea este o traducere a articolelor profesorului universitar doctor Johannes Kabatek, şeful catedrei de Studii Romanistice de la Universitatea din Zürich. Unul dintre editorii lucrării este prof.dr.univ. Adrian Turculeţ de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.

După sărbători stropite din belşug cu băuturi mai mult sau mai puţin alcoolice şi asortate cu violenţe domestice de breaking news, vă propunem o lectură care nu doar că vă va face să începeţi anul râzând, ci, vorba editorilor, vă poate salva, la o adică, şi de la divorţ.

Dacă nu aveţi deja un program pentru seara de sâmbătă, 14 decembrie, venim noi cu o sugestie care vă va aduce, pe lângă bună dispoziţie şi mulţumirea că anul acesta îl puteţi ajuta puţin pe Moş Crăciun.

Concertele sunt programate pentru vineri,sâmbătă şi duminică, aşa că mai aveţi timp să vă cumpăraţi bilete.

Dacă nu aveţi nimic planificat, nu trebuie să vă speriaţi că veţi sta închişi în casă. Sfârșitul de săptămână este plin cu spectacole şi concerte, aşa că aveţi de unde alege.

Cine s-ar fi aşteptat ca la un concert susţinut de un cor de călugări ruşi să fie o sală arhiplină, cu oameni care nu au mai putut intra în cocheta sală a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”? Şi totuşi, aşa au stat lucrurile aseară, la concertul Corului Bărbătesc de Cameră ”Blagozvonnitsa” al Mănăstirii Zaikonospassky din Moscova.

Joi, 31 octombrie, de la ora 18, în Aula Bibliotecii Central Universitare “Mihai Eminescu” va avea loc concertul Corului Bărbătesc de Cameră „Blagozvonnitsa” din Moscova.

În sfârşit un târg de carte serios la Iaşi!

Written by Thursday, 17 October 2013 13:36

Puneţi bani de-o parte pentru cărţi! Mai e o săptămână până la prima ediţie a salonului de carte Bookfest, organizată la Iaşi.

Mircea Rusu Band, Valy Boghean Band, Omul cu şobolani şi MP13 sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scenă la sfârşitul săptămânii. Show-urile vor avea loc în mai multe cluburi din Iaşi.

Dacă vreţi să aflaţi care sunt noile tendinţe în designul interior de la profesionişti, o opţiune ar fi să trageţi o fugă la târgul de mobilă, decoraţiuni şi accesorii.

Se anunţă o seară de neuitat, aşa că nu mai staţi pe gânduri şi, dacă sunteţi iubitori de rock, rezervaţi-vă repede un loc.

Vernisajul va avea loc miercuri, începând cu ora 18.00 în prezenţa celor nouă artişti care vor expune portrete şi autoportrete şi a conf.univ.dr. Cristian Neagoe.

Sunteţi amatori de produse tradiţionale din Bucovina? Le găsiţi în acest sfârşit de săptămână în parcarea de la Iulius Mall. Sunt aşteptaţi zeci de producători cu preparate care mai de care mai gustoase, iar preţurile se anunţă a fi din cele mai tentante.

Aflat la a VI-a ediţie, festivalul se va desfăşura în perioada 5-11 octombrie şi va reuni evenimente şi artişti din 10 ţări: Marea Britanie, Italia, Rusia, Olanda, Belgia, Germania, Cehia, Franţa, Polonia şi România.

The Brad Pits în concert la Teatru Fix

Written by Tuesday, 17 September 2013 13:53

Dacă vreți să îl revedeți pe Bobo de la Fără Zahăr cu  noua formație, mergeți vineri la Teatru Fix. The Brad Pits va susține un concert acustic începând cu ora 21.00.

Ce citim: Ficţiuni reale – Florin Piersic Jr.

Written by Monday, 16 September 2013 09:34

Ştim că e o modă printre actori sau oameni de televiziune să-şi descopere brusc talente scriitoriceşti şi în pauza dintre două filmări să mai scoată câte un roman, dar volumul de faţă nu se încadrează în această categorie.

Vă e dor să pedalaţi ori v-au scos din minţi şantierele din Iaşi şi vă bate gândul să daţi volanul pe o bicicletă, în speranţa că aşa vă strecuraţi mai uşor prin trafic?

Unde păpăm: Casa Vânătorului

Written by Tuesday, 13 August 2013 14:48

Probabil că nu există persoană pe care să o fi purtat paşii pe bătrânul Copou şi care să nu fi intrat măcar o dată să servească o gustare la Casa Vânătorului.

Facebook

Curs valutar