You are here: HomeGhid de supravietuire urbanaChestii vitale
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Chestii vitale (11)

Există în Iaşi, ca peste tot, un „middle class” cetăţenesc. În mare parte, oameni educaţi, cu copii, care îşi permit, odată la doi-trei ani, o vacanţă în străinătate, îşi plătesc taxele, „consumă” – cum le place să scrie ziarelor economice. Nu-i interesează proiectele de miliarde de euro, cu termene de finalizare la Sfântu’ Aşteaptă şi nu aşteaptă nimic de la administraţia locală, cu o excepţie – să nu fie agresaţi.

Diferenţă ca de la cer la pământ în modul de lucru al celor două firme care şi-au luat partea leului din contractual atribuit de Primărie pentru reabilitarea tronsonului Podu Roş-CUG.

În ultima perioadă consumatorii sunt puşi în faţa unor mari dileme atunci când pleacă la cumpărături: cu sau fără calorii, produse de import ori autohtone, mai ieftine sau mai scumpe, de marcă ori de serie şi lista poate continua la infinit. Dacă pentru unele alegeri e foarte clar care ne sunt opțiunile, când vine vorba de bio, eco, tradițional sau industrializat, lucurile se complică. Şi asta pentru că producătorii mizează pe faptul că cei mai mulţi dintre  cumpărători nu ştiu foarte exact ce înseamnă aceşti termeni.

Selgros Iaşi va arăta altfel începând cu luna septembrie.

Cum bănuim că sunteţi cu listele de cumpărături gata făcute, ne-am gandit că vă va fi de folos să aflaţi şi continuarea listei cu E-uri pe care ar fi bine să nu le aveţi în farfurie.

Pentru că toată lumea ne sfătuieşte să evităm aditivii alimentari (E-urile) dacă vrem o viaţă sănătoasă şi pentru că, în acelaşi timp, nu prea există vreun aliment care să nu conţină aşa ceva, ne-am gândit să venim în sprijinul dumneavoastră prezentându-vă, pe parcursul a trei episoade, compuşii de acest gen, cunoscuţi ca fiind nocivi pentru sănătate. În primul episod veţi regăsi E-urile periculoase care fac parte din grupa coloranţilor şi de care ar trebui să ţineţi cont când citiţi etichetele.

Pont pentru amatorii de shopping online

Written by Thursday, 28 March 2013 15:35

Dacă intenţionaţi să vă faceţi cumpărăturile din faţa calculatorului avem un sfat, sperăm noi util, pentru dumneavoastră: înregistraţi-vă o adresă de e-mail pe care să o folosiţi doar pentru asta. În felul acesta evitaţi să înlocuiţi coada de la casa de marcat a hypermarket-ului cu cititul/delete-ul e-mailurilor despre oferte care vor veni cu nemiluita aproape instantaneu cu comanda pe care o faceţi.

Pont pentru şoferii care merg prin CUG

Written by Friday, 15 March 2013 19:59

Pentru cei care trec zi de zi cu maşina prin CUG, cea mai terifiantă zonă din oraş, avem un pont încercat pe propria piele sau, mai bine spus, pe propriile roţi.

Cum mai avem încă ceva vreme rece şi prin urmare vom mai primi câteva facuri la întreţinere cu potenţial efect cardiac, ne-am gândit să vă oferim câteva ponturi utile pentru a vă reduce surprizele de la sfârşit de lună.

Bine de ştiut la hipermarket

Written by Thursday, 14 March 2013 15:23

Dincolo de accepţiunea de sport naţional, intens mediatizat, cumpărăturile la hipermarket sunt o componentă importantă a vieţii noastre cotidiene. Din dorinţa de a vă scuti de surprize neplăcute, am pus cap la cap câteva reguli de care puteţi ţine cont pentru a nu vă transforma aprovizionările în coşmar.

Chilipiruri

Publicitate

servicii web design

Facebook

Please comment

Curs valutar