You are here: HomeExclusiv newsMedia news
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Media news (18)

Nazism cultural. Aceasta este practica din majoritatea articolelor publicate în una dintre cele mai prestigioase reviste de cultură româneşti, înfiinţată la Iaşi în 1881 şi distrusă de un cerc de foşti comunişti şi colaboratori ai Securităţii care acum se erijează în repere. 

Două mari defecte ale presei, inclusiv de la Iaşi

Written by Thursday, 13 February 2014 15:18

Din păcate, de prea multe ori între teorie şi practică este o mare diferenţă. Cum ar trebui să reacţioneze jurnaliştii şi cum o fac, de fapt?

Un stop cadru de mare profunzime a fost realizat în această lună de fotoreporterul Dan Luca de la Ziarul de Iaşi.

Firma care administrează cotidianul Evenimentul a scos la vânzare una dintre cele două tipografii deţinute.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia, a avut loc decernarea premiilor concursului “Concurenţa, cheia dezvoltării economice şi bunăstării consumatorului”. Concursul a fost organizat de Consiliul Concurenţei, în colaborare cu Centrul pentru Jurnalsim Independent.

O nouă televiziune, on line, în peisajul media din Iaşi. Se numeşte TV Arte şi promite să emită începând cu luna septembrie.

Un nou proiect în domeniul presei regionale: newsm.ro (News Moldova). De câteva zile, jurnaliştii de la flacaraiasului.info lucrează la acest site proaspăt lansat, planurile în privinţa acestuia fiind mari.

Ediţia de vineri, 17 mai, a cotidianului Evenimentul conţine două materiale halucinante în paginile rezervate anunţurilor.

Aurel Dobaşu (36 de ani) este noul patron al postului de televiziune Tele'M, într-o mişcare din media locală care a provocat stupoare şi a stârnit multe comentarii în lumea politică şi economică a Iaşului. Absolvent al Facultăţii de Drept şi al secţiei de Jurnalistică, ambele de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Dobaşu este proprietarul agenţiei de monitorizare a presei As Media şi al site-ului topiasi.ro. El a acceptat să clarifice câteva chestiuni legate de intrarea sa în rândul „mogulilor” de Iaşi.

În Iaşi va fi construit un centru media. Iniţiatorul acestui proiect este patronul Terra Imobiliare, Bogdan Cihodaru, care deţine săptămânalul 7est şi postul de televiziune IaşiTvLife.

Nou corespondent la Kanal D Iaşi

Written by Saturday, 20 April 2013 04:19

Andreea Luca a devenit luna trecută corespondent pe Iaşi al postului de televiziune Kanal D. Ea face echipă cu cameramanul Cezar Creţu.

Anul trecut, Studioul Regional Iaşi al Televiziunii Române a încasat din 27 de contracte de publicitate suma de 135.523 lei.

Operatorii de imagine Sorin Adomnică şi Eugen Lisacoschi, reporterul Silviu Matei şi şoferul Fănel Râmbu au atacat astăzi, la Tribunalul Iaşi, decizia conducerii Societăţii Române de Televiziune de a le desface contractele de muncă. „Pentru mine nu a fost proces de selecţie, ci de execuţie”, motivează Adomnică.

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), instituţie a Ministerului Culturii, a deschis o sesiune de aplicaţii pentru proiecte editoriale. Mai exact, se oferă finanţare nerambursabilă pentru editarea de cărţi, reviste, publicaţii print şi online, cu specific cultural. Bugetul total disponibil este de 2.500.000 de lei.

Studioul Regional de Televiziune Iaşi organizează preselecţie pentru ocuparea posturilor de prezentatori la matinal. „Bună dimineaţa, Moldova!” este una dintre cele mai cunoscute producţii ale TVR Iaşi, fiind realizată multă vreme de actualul redactor-şef, Horia Gumeni.

Facebook

Curs valutar