You are here: HomeExclusiv news
Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Exclusiv news

Tânărul preşedinte al Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România, ieşeanul Constantin Vieru (27 de ani), este pregătit să pună umărul la impulsionarea relaţiilor economice dintre cele două ţări-surori.

Eveniment important pentru relaţiile economice dintre două ţări surori. Pe 18 iulie, va avea loc la Chişinău inaugurarea Camerei Bilaterale de Comerţ şi Industrie Republica Moldova – România al cărei preşedinte va fi omul de afaceri ieşean Constantin Vieru (27 de ani).

Unul dintre cei doi candidaţi la şefia Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice are bube în CV. În lucrarea de doctorat a lui Cătălin Bulgariu apar, fără citarea sursei, deseori cu punct şi virgulă, câteva fragmente dintr-un curs al conducătorului ştiinţific al lucrării, profesorul Gheorghe Filip. Pe de altă parte, Bulgariu a primit anul trecut, pentru editarea unei cărţi, o sponsorizare de 7.000 de lei de la patronul uneia dintre cele mai importante firme din Iaşi.

Omul de afaceri Cătălin Dobre a depus la mijlocul acestei săptămâni, la Tribunal, o cerere de intrare în insolvenţă a firmei sale, Ferma Roxana SRL. Procesul va ajunge pe masa judecătorului sindic pe 30 iunie.

Nazism cultural. Aceasta este practica din majoritatea articolelor publicate în una dintre cele mai prestigioase reviste de cultură româneşti, înfiinţată la Iaşi în 1881 şi distrusă de un cerc de foşti comunişti şi colaboratori ai Securităţii care acum se erijează în repere. 

Problemele financiare par să-l lovească din ce în ce mai puternic pe omul de afaceri Dănuţ Prisecariu.

Lume stilată aseară, la Ambasada Rusiei din Bucureşti, la o recepţie care a avut loc în ajunul sărbătoririi Zilei Naţionale a acestei ţări. Diplomaţi de peste mări şi ţări, domnişoare şi doamne cochete, politicieni, jurnalişti - cu toţii au luat parte la acest eveniment de marcă.

Întâlnire cu afirmaţii interesante la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, cu ocazia lansării unei reprezentanţe regionale a unei asociaţii care îşi propune să faciliteze cooperarea economică şi culturală între România şi Rusia.

Basarabenii vor Unirea cu România

Written by Thursday, 27 March 2014 13:36

52% dintre cetățenii Republicii Moldova îşi doresc Unirea cu România. Acesta este unul dintre rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în Republica Moldova, în luna februarie, de către Centrul Român pentru Studii şi Strategii.

Tratamentul oferit de PNL Iaşi cetăţenilor din CUG în perioada în care acest partid a ajuns la Putere după 2012 este deplorabil. Două mari motive.

Coincidenţă stranie: doi ieşeni şi-au pus capăt zilelor, prin spânzurare, în pădure, după ce nu au mai reuşit să returneze bani împrumutaţi de la Mihai Cazacu, cel care, în 2008, a câştigat la Loto 3,8 milioane de euro.

Două mari defecte ale presei, inclusiv de la Iaşi

Written by Thursday, 13 February 2014 15:18

Din păcate, de prea multe ori între teorie şi practică este o mare diferenţă. Cum ar trebui să reacţioneze jurnaliştii şi cum o fac, de fapt?

Vreţi să aflaţi mai multe informaţii despre datele publice deschise şi despre angajamentele asumate de autorităţile româneşti prin Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (OGP)? Vă interesează să aflaţi cum puteţi folosi aceste informaţii în interes public sau de afaceri?

Un stop cadru de mare profunzime a fost realizat în această lună de fotoreporterul Dan Luca de la Ziarul de Iaşi.

Firma care administrează cotidianul Evenimentul a scos la vânzare una dintre cele două tipografii deţinute.

Medlife SA a obţinut luna trecută de la Primăria Iaşi autorizaţia de a efectua mai multe modificări la un spaţiu pe care l-a închiriat în vederea deschiderii unei clinici medicale.

Omul de afaceri ieşean Maricel Popa, în prezent secretar de stat în Ministerul Economiei, trebuie să achite unei Asociaţii de Locatari cheltuieli restante la întreţinere pentru două apartamente pe care le deţine în zona Nicolina.

După mai bine de o săptămână, Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a răspuns întrebărilor ziardebuzunar.ro legate de o achiziţie suspectă a instituţiei. Beneficiară a fost firma Eastern Publishing, înfiinţată de Mugurel Cozmanciuc, colegul de partid al şefului CJ, Cristian Adomniţei.

Valeria, soţia directorului executiv al Direcţiei Agricole Iaşi, Neculai Olariu, deţine de mai mulţi ani 30% dintr-o firmă de distribuţie de utilaje agricole căreia îi merge din plin. Numai în 2012, cifra de afaceri a acestei societăţi a fost de 16,5 milioane lei, adică aproape 4 milioane de euro.

Un contract atribuit direct în această vară de Consiliul Judeţean pare să fi mers “drept la ţintă”, în bugetul familiei deputatului PNL Mugurel Cozmanciuc.

Chilipiruri

Publicitate

servicii web design

Facebook

Please comment

Curs valutar